YÖRESEL BİR LEZZET: PEPEÇURA TARİFİ

İşte malzemeler ve yapılışı...

YÖRESEL BİR LEZZET: PEPEÇURA TARİFİ

1 kilogram siyah üzüm suda iyice yıkanır. Tanelerine ayrılarak geniş bir kapta bir bardak şeker eklenerek, bir kaşık yardımıyla ezilir. Ardından 4 bardak su eklenir ve karıştırılır. Tencereye alınıp kaynatılır. 

MALZEMELER:

1 bardak toz şeker
3-4 yemek kaşığı mısır nişastası
5-6 bardak su 
1 kilogram siyah üzüm
 

Ocaktan alınmasının ardından üzüm suyu süzgeçten geçirilir. Süzülen üzüm suyu 1 bardak suda eritilen nişastayla pürüzsüz bir kıvam yakalanana kadar karıştırılır. Nişastalı üzüm suyu tekrar tencereye boşaltılarak ocağa alınır. Yoğunlaşana kadar pişirilir. Sürekli karıştırmak önemlidir. Sıcakken uygun bir kaba boşaltılır. Ardından buzdolabında iyice soğutulur. Nane yapraklarıyla servis yapılabilir. 

Şimdiden afiyet olsun. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER