MEŞHUR OSMANLI PİLAKİSİ

İşte yapılışı ve gereken malzemeler...

MEŞHUR OSMANLI PİLAKİSİ

Malzemeler

150 gram iri kuru fasulye 
Yeteri kadar su 
Yarım çay bardağı zeytinyağı 
1 adet küçük boy soğan 
1 diş sarımsak 
1 adet havuç
Yarım patates 
1 çay kaşığı toz şeker 
3-4 dal maydanoz
Tuz 

Yapım Aşaması

Akşamdan fasulye ıslatılır. Ertesi gün süzülüp tencereye alınır. Üzerini geçecek kadar su eklenir. Zeytinyağı, dört parçaya bölünmüş soğan, dövülmüş sarımsak ve tuz tencereye eklenir ve kısık ateşte pişirilmeye bırakılır. Fasulyeler yarı yarıya yumuşayınca, üzerine toz şekeri, küp halinde doğranmış havuç ve patates eklenir. Fasulyeler iyice pişince ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Ardından önceden kıyılmış maydanozla süslenerek servis edilir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER