Mantar kavurması

İşte gereken malzemeler ve yapılışı...

Mantar kavurması

Malzemeler

400 gram yağsız kuzu kuşbaşı

400 gram kültür mantarı

50 gram Urfa yağı (sade tereyağı)

1/2 çay kaşığı tuz

1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Yapım Aşaması

İlk etapta kültür mantarları temizlenir. Kabuklarını soyabilirsiniz veya nemli bir mutfak beziyle de temizlemek mümkündür. Kavurmanın sulanmaması için önceden suda bekletilmemelidir. Kültür mantarları dört eşit parçaya bölünür. Yağsız kuzu kuşbaşı etini bir kez yıkadıktan sonra kağıt havlu ile etlerin üzeri kurulanır. Geniş bir tavada Urfa yağı eritilir. Yağsız kuzu kuşbaşı küçük parçalar halinde doğranır ve yüksek ateşte ara sıra tavada sallanarak kavurulur. Etler hafif renk almaya başladığında mantarlar eklenir. Tuz ve karabiber de eklenerek yüksek ateşte 30 dakika kadar kavurulur. Şimdiden afiyet olsun.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER