KENDİ HAMBURGERİNİZİ KENDİNİZ YAPIN! EV YAPIMI HAMBURGER

İşte gereken malzemeler ve yapılışı...

KENDİ HAMBURGERİNİZİ KENDİNİZ YAPIN! EV YAPIMI HAMBURGER

Ev Yapımı Hamburger Ekmeği Ve Eti Tarifi İçin Malzemeler

600 gr un (3 tam dolu, 1 tane iki parmak eksik dolu büyük çay bardağı)
120 gr tereyağı (margarin)
2 çay kaşığı tuz
220 ml ılık süt (1 büyük çay bardağı)
150 ml ılık su(1 büyük çay bardağından iki parmak az)
1 çay kaşığı şeker
Yarım yaş maya

Üzerine;

İster 1 yumurta +2 yemek kaşığı su ve 2 yemek kaşığı süt
Veya sadece su yada süt sürebilir
Susam

Hamburger için:

500 gr dana kıyma
Tuz ve karabiber
Mevcutsa domates tozu, kimyon

Üstüne:

Soğan, marul, domates, peynir, kornişon turşu vs.

Sos için:

Ketçap
Mayonez
Hardal

Yapım Aşaması

Bir kapta maya, şeker, ılık su ve süt eritilir. Diğer malzemeler de ilave edilerek en az 6 dakika kadar yoğurulur. Hamur ne kadar çok yoğurulursa o kadar güzel olur. Çok hafif bir yaşlık olur. Biraz unlanarak yuvarlak top haline getirilir. Sadece ele yapışmaması için çok az un kullanılır. 10-15 dakika kadar üstü kapalı sıcak bir yerde bekletilir. Hafif kabarmış hamur 10 parçaya bölünür. Daha büyük istenirse 5 parçaya da bölünebilir. Tercih yapan kişilere göre değişiklik gösterebilir. Hamur bezelerinin alt tarafı masanın üzerinde kalacak şekilde avuç içinde yuvarlanır. Aralık olacak şekilde tepsiye dizilir ve 5 dakika kadar bekletilir. Bezelerin üzerine hafif bastırılır. Üstü kapatılarak 25-30 dakika aralığında mayalanmaya bırakılır. Ardından yumurta, su ve süt karışımı fırça ile sürülür. Susam serpilir ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirilir. Üstü kapalı bir şekilde soğumaya bırakılır. Kıyma için; tuz, karabiber, kimyon ve domates tozu eklenerek iyice yoğurulur. Hafif unlanmış bir yerde kıyma düzleştirilir ve bir bardak yuvarlak çıkartılır. Bir tabağa dizilir. Üzerine yağlı kağıt serilir ve bir sıra daha yapılarak buzluğa koyulur. 30-60 dakika buzlukta bekletilir. Sonrasında tost makinesi ya da teflon tavada iki taraflı kızartılır. Bir kasede mayonez, ketçap ve hardal karıştırılır. Ekmeklerin arasına konur. Şimdiden afiyet olsun.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER