EV YAPIMI TARHANA

İşte gereken malzemeler ve yapılışı...

EV YAPIMI TARHANA

Malzemeler

-Yarım kg süzme yoğurt 
-2 adet büyük soğan,
-5 adet yeşil sivri biber,
-4 adet kırmızı kapya biber,
-3 adet domates,
-1 çorba kaşığı biber salçası,
-2 çorba kaşığı kuru nane,
-1 demet dereotu,
-Yarım demet maydanoz,
-Tuz,
-Aldığı kadar un
-Zeytinyağı.

Yapılış Aşaması

Biberlerin çekirdekleri temizlenir ve ince ince doğranır. Maydanoz ve dereotu da ince ince doğranır. Domatesler de küp küp doğranır. Soğanlar ince ince doğranıp ve çok az zeytinyağı ile kavurulur. Kavrulan soğanlara biberler eklenir ve kavurma işlemine devam edilir. Ardından domates ve salça ilave edilir. Hiç su kalmayacak biçimde kavrulmaya devam edilir ve soğumaya bırakılır. Maydanoz, dereotu, tuz ve nane ilave edilerek karıştırılır. Yoğurt eklenir ve karıştırılmaya devam edilir. Azar azar un ilave edilir ve poğaça hamuru kıvamı alana kadar yoğurulur.

Üzeri kapatılır ve mayalanması için bekletilir. Her gün 2-3 kez tahta kaşık ile karıştırılır. Tarhana zamanla katı halinden çıkarak daha cıvık bir hale gelmeye başlayacak.1 haftanın sonunda temiz bir beze tarhana hamurundan küçük parçalar koparılarak serilir. Altlarının yapışmaması için çok az un serpilir. Tarhana kuruyana kadar her gün tarhananın parçaları serilir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER