Çiçek Poğaça Tarifi

İşte gereken malzemeler ve yapılışı...

Çiçek Poğaça Tarifi

Malzemeler:

250 gr oda sıcaklığında tereyağı,
3/4 su bardağı ılık süt,
3/4 su bardağı ılık su,
2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak),
1 küçük paket toz maya,
2 yemek kaşığı şeker,
1,5 tatlı kaşığı tuz,
7-8 su bardağı un,
İçi Harcı İçin
250 gr beyaz peynir veya lor peyniri,
1 kase kıyılmış maydanoz.

Yapım Aşaması

Derin bir kaseye süt, şeker, su ve maya eklenerek karıştırılır. Tereyağı ile beraber 1 yumurta ve 1 yumurta sarısı da eklenir. Azar azar un eklenerek yoğurulur. Tuz eklenir. Yumuşak ancak cıvık olmayan (ele yapışmayan) bir hamur elde edilene kadar un ekleyerek yoğurulur. 45 dakika ile 1 saat kap streçli bir filmle kapatılarak dinlenmeye bırakılır. Kabaran hamur tekrar yoğurulur. Hamurdan küçük küçük toplar yapılır. Toplar bastırılarak avuç içi genişliğinde açılır. Maydanozlar ince ince kıyılıp peynir ile iyice karıştırılır. Avuç içi genişliğinde açılan hamurların ortalarına peynirli harç koyulur. Kenarlarından ortaya doğru toplanıp kapatılır. Ters çevrilerek elle bastırılır ve hafifçe genişletilir. Kenarlarından, ortasından ayrılmayacak biçimde 6-7 yerden kesilir. Kesilmiş parçalar yukarı doğru kıvırılır. Üzerinden bastırılarak düzleştirilir. Üzerlerine yumurtanın sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Şimdiden afiyet olsun

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER