Tas Kebabı Tarifi

Tas Kebabı Tarifi için gereken malzemeler ve yapılış aşaması

Tas Kebabı Tarifi

MALZEMELER

-          400 gr kuşbaşı et

-          1 baş soğan

-          1 büyük patates

-          2 diş sarımsak

-          1 tatlı kaşığı salça

-          Tuz

-          Karabiber

-          Toz biber

-          Sıvı yağ

Yapım Aşaması

Uygun bir tavaya sıvı yağ konur ve biraz ısınması beklenir. Isınan tavaya etler eklenir ve iyice kavurulur. Kısık ateşte etler suyunu çekene kadar pişirilir. İyice suyu çekildikten sonra ince doğranmış soğan ve sarımsak eklenerek kavurma işlemine devam edilir. Ardından salça eklenir ve kaynamış su etlerin boyunu geçmeyecek şekilde dökülür. Önceden küp küp doğranan patatesler de eklenerek kapağı kapatılır. Patatesler yumuşayana kadar pişirmeye devam edilir. Afiyet olsun. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER