İzmir Köftesi Tarifi

İzmir Köftesi Tarifi için gereken malzemeler ve yapılışı

İzmir Köftesi Tarifi

Köfte Harcı için;

1/2 kilo kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
1 su bardağı bayat ekmek içi
Tuz
Karabiber
Kimyon
Üzerine Eklemek için;

4 adet patates
4-5 adet yeşilbiber
 2 adet domates

Sosu için;
1 yemek kaşığı salça
2 adet domates rendesi
2 bardak sıcak su
Sıvı yağ
Tuz

Kızartmak için;
Sıvıyağ

Yapım Aşaması

Bir kaba kıyma, yumurta, rendelenmiş soğan, ufalanmış ekmek içi, kimyon, tuz ve karabiber eklenerek yoğurulur. Yoğrulan köfte harcı parça parça koparılarak oval şeklinde yapılır. Patatesler elma dilimi şeklinde doğranır. Sıvı yağda önce patatesler daha sonra köfteler hafif kızartılır. Kızartılan patates ve köfteler tepsiye dizilir. Üzerlerine yeşilbiber ve domates dilimleri koyulur. Yemek sosu için tavada domates rendesi ve saçla bir iki dakika kavrulur. Üzerine sıcak su ve tuz eklenir. Sos kaynamaya başlayınca köftelerin üzerine dökülür. Önceden ısıtılan 200 derece fırında domates ve biberler kızarana kadar pişirilir. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER