Akdeniz Mutfağından Çipura Salatası Tarifi

Akdeniz Mutfağından Çipura Salatası Tarifi

Deniz ürünleri tüketmeyi seviyorsanız bugünkü yemek tarifimiz tam size göre demektir! Deniz börülcesi ile çipuranın lezzetlerini birleştirmesi sonucunda ortaya eşsiz bir tarif çıkıyor. Size de bu tarifi uygulayıp kendinize ve sevdiklerinize bir ziyafet sofrası hazırlamak kalıyor. İşte o mükemmel tarif ve birbirinden güzel detayları sizlerle…

Deniz Börülceli Çipura Salatası Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

l 2 tane çipura

l 2 tatlı kaşığı kadar tuz

l 2 çay kaşığı kadar karabiber

l 2 demet kadar deniz börülcesi

l 6 yemek kaşığı kadar zeytinyağı

l 4 diş kadar sarımsak

l 2 tane limon

Deniz Börülceli Çipura Salatası Tarifi Nasıl Hazırlanır?

l Çipuranın pul kısımlarını ve iç organlarını tamamen ayıklayın.

l Ardından suyu kaynatıp içerisine tuz, çipura ve sirkeyi ekleyin.

l Ardından da ocağın alt kısmını kapatın.

l Soğumaya bırakıp, balığı sıcak suda bekletin. Bu şekilde suda bekleterek kendi suyunu salmadan pişmesini sağlayacaksınız.

l Deniz börülcelerini ise harlı bir ateşte kaynayan tuzsuz ve bol bir suda yeşil etli bölgeleri çalı gövdelerinden basitçe ayrılana dek haşlamayı sürdürün.

l Haşlama işlemi esnasında ise üzerini kapatmamaya dikkat edin.

l Soğuk sudan geçirerek yeşil etli bölgeleri sıyırıp alın.

l Çalı gövde bölgesini ise çöpe atın.

l Deniz börülcelerini derince bir kap içerisine alarak, üst kısmına 4 yemek kaşığı kadar zeutinyağı, ezilmiş bir sarımsak ve limonun suyunu ekleyerek güzel güzel karıştırmaya başlayın.

l Soğumuş olan çipurayı düz bir zemin üzerine alarak işlemlere devam edin.

l Balığın baş kısmını, sırtındaki dikenli bölgeleri ve kuyruğunu keskin yapıda olan bir bıçakla elinizi kesmeden iyice ayıklayın.

l Üstte kalan etli kısmı ise bıçakla kaldırarak kılçığı alın.

l Deniz börülcelerini servis tabaklarına alarak üzerlerine çipura parçaları koyun.

l Karabiber, tuz ve zeytinyağını üzerlerinde gezdirin. Ardından servis edin. Afiyet bal şeker olsun.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER